parallels-awingu

Corel (now Alludo) Acquires Awingu to Accelerate Its Secure Remote Workspace Offering. Read more

AWINGU 3.0 WORKSPACE SOLUTION HAS ARRIVED

Awingu is een ontwikkelaar van online workspace aggregator software en biedt één werkplek’ met alle nodige toepassingen, vanaf elke soort device en besturingssysteem. Naast vertrouwde functies biedt Awingu 3.0 standaard volledige ondersteuning voor Multi-Tenancy, een volledig vernieuwde gebruikersinterface in lijn met Enterprise Apps omgevingen, een geïntegreerde ssl offloader e en tal van verfijningen voor beheer en de ultieme gebruikerservaring op àlle toestellen.

Dankzij de nieuwe gebruikerservaring, een mobiele app voor tablets en uitgebreide beheerstools en -functies wordt het voor bedrijven makkelijker om eenvoudige, webgebaseerde mobiliteit te implementeren.

De software van Awingu brengt alle bedrijfsbestanden en –applicaties onder in één veilige online workspace die vanaf elk toestel, elk besturingssysteem of elke browser toegankelijk is. Het is een snelle en makkelijke manier om de mobiliteit van een bedrijf te vereenvoudigen zonder de hele IT-infrastructuur te reorganiseren. Versie 3.0 bouwt verder op die gebruiksvriendelijkheid met een nieuwe, volledig hertekende gebruikersinterface die ontwikkeld is op basis van feedback van partners, klanten en andere IT-experten.

“Awingu is de beste oplossing voor bedrijven die Microsoft Terminal Server gebruiken en via een moderne browser elke applicatie willen aanbieden op elk toestel,” aldus Hans-Willem Verwoerd, IT Infrastructure and Security consultant bij Lantech BV. “Er hoeft geen client software of zelfs Java te worden geïnstalleerd op de toestellen van de eindgebruiker, de verbinding is altijd beveiligd met HTML5 over HTTPS en er is geen complexe VPN set-up nodig, wat zich vertaalt in tevredener gebruikers en minder telefoontjes naar de supportafdeling.”

Awingu 3.0 is nu verkrijgbaar als tablet-applicatie voor Android, iOS en Windows, en biedt uitgebreidere beheerstools voor een beter overzicht en meer controle. De online workspace is ook voorzien van nieuwe functies zoals multiple backend authentication en multi-active directories om bedrijven zoals service providers te helpen uitgebreide hostingdiensten aan te bieden. Daarnaast beschikt het nu ook over een SSL-offloader (Secure Sockets Layer) voor nog meer IT-efficiëntie en een grotere kostenbesparing. Awingu haal het maximum uit de mogelijkheden van webtechnologie, het is compatibel met alle clouddiensten of IT-infrastructuren, en het kan verbinding maken met elke applicatie, ongeacht waar die zich bevindt, bijvoorbeeld SaaS zoals Office 365, of legacy-applicaties zoals AS400. Er worden geen gegevens achtergelaten op het toestel en alle vertrouwelijke bestanden blijven beveiligd, zowel op de werkplek als in de cloud, waardoor het een veilige oplossing is voor bedrijven die volgens het BYOD-principe willen werken. Gebruikers die een bestand willen delen, hoeven alleen maar een url te versturen, en het bestand kan in realtime worden bewerkt. Voorts moet er geen software worden geïnstalleerd, noch op de eigen toestellen van de gebruiker, noch op de apparatuur van het bedrijf, om iedereen probleemloos met elkaar te laten samenwerken.

De app voor iOS en Windows zijn binnenkort beschikbaar via Apple Store en Windows Store. De app voor Android is momenteel al beschikbaar via Play Store.

Media & Analyst Contact:
Corporate Communications/PR
Mary Ninow
(916) 350-1032
Skype: maryninow123
@maryninow
mary.ninow@awingu.com

news_awingu
Table of contents
Want to learn more about Awingu?
This website uses cookies. Read our transparent cookie policy!