parallels-awingu

Corel (now Alludo) Acquires Awingu to Accelerate Its Secure Remote Workspace Offering. Read more

Awingu signs up Google, Microsoft and Samsung as ‘go to market’ partners

De Awingu software nestelt zich volgens Van Uytven eenvoudig tussen de eindgebruikers en hun bedrijfstoepassingen, met behoud van alle beveiligingsvoorzieningen, en vergt alleen een browser die HTML5 ondersteunt op de eindtoestellen. “En daar kan meteen ook nog een bijkomende besparing worden gerealiseerd, want naast gewone PC’s, notebooks, tablets of smartphones, volstaan ook goedkope chromebooks, of kan je gewoon iets oudere toestellen langer gebruiken.

“Eigenlijk zijn we de enigen die vandaag al een visie op het nieuwe werken in de eenentwintigste eeuw bieden,” vat Tom Costers de aantrekkelijkheid van Awingu voor CEO’s en CIO’s samen. Zelf kwam hij eind vorig jaar het team van Awingu versterken als Chief Commercial Officer, na meer dan tien jaar ervaring bij Microsoft, ook op het hoofdkantoor in Seattle. “Jongeren denken niet meer na over het toestel waar ze op willen werken, en verwachten een volledige vrijheid, in alle veiligheid.” Met Awingu kan je zelfs de nieuwe ‘Millennials’ generatie pijnloos verzoenen met de solide ‘back office’ toepassingen, ook als die draaien op nog kranige AS/400 toestellen, of al op nieuwe Linux-servers, of gewoon ergens in de cloud, of zelfs mainframes. En tegelijk beschikken alle medewerkers over de nodige middelen tot samenwerken en het delen van bestanden. Daar bovenop biedt Awingu nog de mogelijkheid om rekening te houden met de exacte locatie van de gebruiker dankzij GPS-technologie en biedt het High Definition (HD) videostreaming.

Droom voor de partners

Awingu kiest uitdrukkelijk voor een go-to-market model via partners, niet alleen omdat dit een logische keuze is voor een nog jong en klein bedrijf zegt Costers. “Wij zijn een ‘enabler’ en een bouwsteen die het IT-kanaal helpt de nieuwe werkwijze en ontwikkelingen als BYOD en chromebooks te introduceren bij oude en nieuwe klanten,” aldus Walter Van Uytven. Zo kunnen ze inspelen op de toenemende vraag bij de professionele klanten om naar de cloud te gaan. Die zoekt immers geen leverancier van commodities, maar een ‘business process’ transformator. Onze ‘aggregator’ abstraheert de informatie infrastructuur van het bedrijf, zodat een nieuwe aanpak mogelijk is op de bestaande oplossingen.”

De partner kan zo niet alleen zijn bestaande klanten verder helpen en dus behouden, maar tevens openen zich meer mogelijkheden voor het aanbieden van professionele diensten. Daarbij kan worden gedacht aan bijkomende connectoren tussen Awingu en toepassingen, allicht in samenwerking met Awingu zelf. “En dat kan in weinig tijd worden geklaard,” aldus van Uytven, “Zo kunnen we met een klein team, ‘lean and mean’, toch doorgroeien. We zorgen enkel voor de softwarelicenties, terwijl de eindklant zowel licenties als diensten bij de partner koopt.”

Awingu rekent voor de verdeling zowel op wereldwijde als op regionale partners, zoals integratoren en distributeurs met toegevoegde waarde, als op hosters en isp’s, zoals Proximus/Belgacom, die Awingu rechtstreeks als een service aanbieden. “Awingu biedt als bedrijf aan de partners alle kennis om het product te ondersteunen. De recente opleidingsessies waren compleet volgeboekt, inclusief wachtlijsten,” merkt Tom Costers tevreden op. “Momenteel hebben al meer dan vijftig partnerbedrijven de Awingu expertise in huis gehaald.”

Tijd voor uitbreiding

Als softwarebedrijf kan je snel uitbreiding nemen, en vandaag heeft Awingu dan ook al voet aan de grond in België, Nederland evenals Spanje, Italië en het Midden-Oosten.Bovendien tekenden drie ‘go to market’ partners, die in Awingu een mooie opstap naar hun klanten zien: Google, Microsoft en Samsung. Voor Google opent dit kansen voor de eigen toepassingen zoals Chromebooks bij bedrijven, terwijl Microsoft denkt aan een combinatie met het Azure Cloud platform. Samsung op zijn beurt is geïnteresseerd in een maximaal gebruik van zijn mobiele toestellen in de bestaande omgevingen van bedrijfstoepassingen.

“In april worden ook de activiteiten in de Verenigde Staten opgevoerd,” licht Van Uytven de komende expansieplannen toe. “Daar wordt nu eerst de focus op gericht, en dan wordt volop gewerkt aan Azië, waar we exclusief met partners zullen werken en niet met een eigen kantoor.”

In de Benelux werkt Awingu ondertussen al samen met partners als Ingram Micro, Nextel, Proximus, Econocom en SAIT. Dat laatste bedrijf is een voorbeeld van een partner die zijn klassiek klantenpubliek, zoals in dit geval overheden en politiediensten, een nieuwe aanpak voorstelt met behulp van Awingu. “Sinds begin dit jaar krijgen we meer tractie in de markt en dat vertaalt zich in meer spontane vragen van bedrijven,” klinkt Costers tevreden, “Ook het winnen van de ‘best new technology’ award op de Belgische Channel Awards zet meer bedrijven ertoe aan spontaan inlichtingen te vragen”.

Try & Buy

Om het net zo breed mogelijk uit te gooien, mikt Awingu ook op een ‘Try & Buy’ aanbod op de eigen website (vanaf eind maart 2015). “Een e-channel moet nu eenmaal deel uitmaken van een totale kanaalstrategie,” meent Van Uytven. De hele opzet van de Awingu aggregator maakt het mogelijk om eenvoudig, snel en klein te beginnen, om later sterk door te groeien. “Awingu is dan ook gecreëerd voor kleinere en middelgrote bedrijven met tientallen tot honderden gebruikers, maar evengoed voor de grootste bedrijven met duizenden toestellen.” En met een ‘Try & Buy’ kan ook de eenvoud van het systeem worden aangetoond. Overigens zal dit niet in concurrentie gaan met de partners, want die blijven het voordeel hebben van de Awingu ondersteuning, met expertise, selling scenario’s en een uiterst eenvoudig ‘deal registration’ systeem. “Wie er werk insteekt zullen we beschermen,” aldus Costers, want “ons succes komt er bij gratie van het partner ecosysteem.”

Voor al die expansieplannen doet Awingu een beroep op een tweede financieringsronde, ter waarde van 3 miljoen euro (na de 12 miljoen euro uit de eerste ronde). “2015 is een bijzonder boeiend en ambitieus jaar” erkent Costers, “maar we zitten wel goed op schema.” Een vertrouwen dat geheel door Walter Van Uytven wordt gedeeld: “We hebben nog geen klant verloren, of een prospect gehad die het verhaal maar niets vond!”

 

Door: Guy Kindermans

Op 22 april organiseert Awingu samen met Nextel in Hotel Bilderberg in Garderen het Enterprise Mobility Event 2015. Kijk voor het programma op www.ict-trends.nl en meldt u gratis aan.

news_awingu
Table of contents
Want to learn more about Awingu?
This website uses cookies. Read our transparent cookie policy!