parallels-awingu

Corel (now Alludo) Acquires Awingu to Accelerate Its Secure Remote Workspace Offering. Read more

Awingu team is getting wings

Met solide technologie onder de riem heeft werkplek-aanbieder Awingu enkele zwaargewichten aangetrokken om zijn buitenlandse expansie en de transformatie naar een ‘sales driven’ organisatie door te zetten.

‘Eén werkplek’ met alle nodige toepassingen, vanaf eender welk toestel, eender waar, inclusief toegang tot legaat-toepassingen, dat is de belofte die de Awingu technologie hard maakt. Tevens is het een technologie bedrijf dat uitsluitend aan ‘go to market’ doet via het kanaal, met partners als Microsoft (Azure), Nextel, Ingram en Tech Data. Kortom, het is geen broekje van een bedrijf meer, en “na de technologie is het nu tijd voor sales en wereldwijde expansie,” onderstreept Walter van Uytven (foto), ceo van Awingu, ” Daarom hebben we in de voorbije maanden een viertal sterke profielen aangetrokken.”

Noord Amerika

Bij Toshiba Europa werd Dirk Thomaere weggeplukt, waar hij zowel general manager functies bekleedde, als de grote Europese klanten onder zijn hoede had. Bij Awingu wordt hij VP en COO, maar zijn hoofdtaak wordt de uitbouw van de Amerikaanse vestiging. “Hij verhuist dan ook naar het kantoor in Irvine, in Californië,” zendt Van Uytven hem op weg, “met de middelen en de ’empowerment’ om te doen wat nodig is de VS tot een succes te maken.”

Buiten de VS zal aan de markt worden getimmerd door Arnaud Marliere, die eertijds “mijn rechterhand in het cloudverhaal van telecomoperator Proximus was,” aldus Van Uytven, “Na een passage bij Boston Consulting neemt hij bij Awingu de ‘strategic partnerships’ voor zijn rekening, evenals ‘international business development’. […] Hij is iemand die goed een totaalplaatje kan inschatten en weet hoe complexiteit aan te pakken.”

En voor de commerciële strategie haalde Awingu zelfs twee CCO’s in huis, Steve Meynen en Ralph Van Lysebeth. Steve Meynen was managing director bij distributeur Ingram Micro, terwijl Ralph Van Lysebeth country director van het Enterprise Business Team bij Samsung in België en Luxemburg was. Ze worden allebei CCO en “we zien wel hoe ze op termijn hun taken verdelen” voorspelt Van Uytven, “Dit jaar zullen ze elk wel alles aanpakken wat hun richting uitkomt, maar het is aan hen om de sales strategie uit te werken.” Niet dat iedereen aan de top van het bedrijf niet bereid is om ook zelf een stuk de rol van account manager in te vullen, klinkt het enthousiast.

Grote klanten

Doorheen dat alles loopt een duidelijke rode draad. Stuk voor stuk hebben de nieuwkomers uitdrukkelijk hun sporen verdiend in relaties met grote klanten, en hebben ze een bijzondere affiniteit met het partnermodel, dat van kernbelang zijn in de aanpak van Awingu. “Zij moeten voor de ‘direct touch’ zorgen met klanten, om bij hen een duidelijk beeld van Awingu te tekenen,” aldus Van Uytven. En daarvoor zullen ze op heel wat deuren aankloppen in bedrijven waar belangstelling is voor nieuwe vormen van werken (mobiel, flexibel), BYOD en andere innovaties. “Daarvoor moeten ze steeds met de goede beslissingsnemer praten, en dat kan evengoed de HR verantwoordelijke als de ceo zijn.” Dat de neiuwkomers ook hun netwerken in de reseller wereld en bij grote bedrijven meebrengen, scheelt ook meer dan een slok op de borrel.

Hand aan de ploeg

Met voldoende kapitaal in handen, een technologie die schaalbaar is tot de grootste bedrijven en een nieuw team, staat Awingu nu voor een periode waarin groei en wereldwijde doorbraak aan de orde is. “Het is nu doorgaan op ons elan. We zijn geen opstartbedrijfje meer, maar een bedrijf met een product dat het volle vertrouwen heeft van bedrijven als Microsoft en zijn Azure omgeving,” weet van Uytven, “en bedrijven die we contacteren hebben vaak een ‘aha’-belevenis als ze zien wat Awingu kan, zoals tot en met AS 400 toepassingen integreren.” Het hoeft dan ook niet te verbazen dat hij een team kon aantrekken dat blaakt van “de ‘can do’ mentaliteit’ en de ‘kick van de deal’. Het is weer spannend!” En ja, “de ‘goesting’ is groot!”

Door: Guy Kindermans

Link to article: http://dutchitchannel.nl/536467/awingu-team-krijgt-vleugels.html

news_awingu
Table of contents
Want to learn more about Awingu?
This website uses cookies. Read our transparent cookie policy!