parallels-awingu

Corel (now Alludo) Acquires Awingu to Accelerate Its Secure Remote Workspace Offering. Read more

Belgische scale-up Awingu geselecteerd voor Silicon Valley programma

  • 18 top Europese scale-ups vertegenwoordigen Europa op het Startup Europe Comes to Silicon Valley (SEC2SV) programma van 12-21 september.
  • Awingu is de enige Belgische scale-up die is geselecteerd.
  • Awingu heeft 17 miljoen euro aan investeringen opgehaald en heeft inmiddels 27 medewerkers.

EIT Digital en Mind the Bridge hebben achttien veelbelovende bedrijven geselecteerd voor de tweede editie van Startup Europe Comes to Silicon Valley (SEC2SV). De Belgische scale-up Awingu is een van deze achttien Europese ondernemingen die mag meedoen.

De SEC2SV is het beste programma voor Europese scale-ups en startups om in de Verenigde Staten voet aan de grond te krijgen. Dit programma brengt jonge innovatieve ondernemingen in contact met Amerikaanse bedrijven voor hulp bij de sales, de financiering of voor samenwerking. De CEO’s van de achttien geselecteerde technologiebedrijven zijn een week lang uitgenodigd in San Francisco om hun verhaal te presenteren, mensen te ontmoeten en bedrijven als Google, Microsoft en Pinterest te bezoeken. De week begint op 12 september met de European Innovation Day .

Walter Van Uytven, CEO van Awingu, ziet vooral heel wat kansen. “Interessante mensen ontmoeten, business contacten leggen en sterke partnerships uitbouwen zijn cruciaal voor onze internationale expansie in een toenemende globale digitale markt. Wij zijn vanzelfsprekend zeer opgetogen dat we dit jaar in het SEC2SV programma kunnen instappen. Het zal ons zeker helpen onze technologische oplossingen meer onder de aandacht te brengen.”

“Het is fantastisch om te zien dat Europa toonaangevende scale-ups zoals Awingu voortbrengt. Hun deelname aan SEC2SV toont aan dat de brugfunctie tussen Europa en het Bay Area ecosysteem nieuwe waarden en banen oplevert voor beide continenten”, zegt Patrick Essers, de directeur van de Nederlandse vestiging van EIT Digital in Eindhoven.

Marco Marinucci, CEO van Mind the Bridge, die samen met EIT Digital de SE2SV organiseert, verwacht weer een goede opbrengst. “We hebben vorig jaar al indrukwekkende resultaten gezien. De Spaanse JobandTalent heeft bijvoorbeeld 42 miljoen dollar opgehaald en Mosaicoon uit Italië 8 miljoen. Ik verwacht van de delegatie van dit jaar iets soortgelijks.”

In Silicon Valley gevestigde partner organisaties, elk met een focus op een verschillend EU-land of regio, hebben kandidaten voorgesteld voor dit programma. De finale selectie komt van een groep investeerders bestaande uit Startup Europe Partnership (SEP) en Amerikaanse investeerders. Andere scale-ups in de BeNeLux zijn SciSports uit Nederland en Etix Everywhere uit Luxemburg. Vanuit het acceleratorprogramma van EIT Digital gaan Firstbeat uit Finland, Negentis uit Italië en de Zweeds Gleechi mee.

 

Over EIT Digital

EIT Digital is dé Europese educatieve en ondernemingsgerichte organisatie die de digitale transformatie van Europa stimuleert. Doel is om de economische groei en de kwaliteit van leven in Europa te verbeteren. Dit doen we door integratie van onderwijs, onderzoek en ondernemerschap en een pan-Europese samenwerking met 130 Europese organisaties, MKB’s, startups, universiteiten en onderzoeksinstituten èn het op de markt brengen van baanbrekende digitale innovaties. EIT Digital is een ‘Knowledge and Innovation Community’ van het European Institute of Innovation and Technology.

Over Awingu

De Belgische onderneming Awingu met een hoofdzetel in Gent en bijkantoren in New-York en San-Francisco is gespecialiseerd in de ontwikkeling van ‘workspace aggregator’ software. Dat zorgt ervoor dat bedrijfsmedewerkers altijd en overal hun applicaties kunnen opvragen op tablets, smartphones en andere draagbare oplossingen. Awingu werkt met internationale partners zoals Microsoft, HP Enterprise, Google en IBM. Belangrijke investeerders zijn onder andere Proximus en Michel Akkermans (via de NV Pamica).

Over Mind the Bridge

Mind the Bridge is een wereldwijde organisatie die succesvolle op ondernemingen gerichte ecosystemen promoot en ondersteund. Via onderwijsprogramma’s en evenementen wil Mind the Bridge de kloof tussen startup ecosystemen en de thuisbasis Silicon valley overbruggen.

Over Startup Europe, European Commission

Startup Europe gelooft dat startups bepalend zijn voor de groei van Europa. Het startup Europe Team wil daarom dat ondernemers beter verbonden zijn met Europese ecosystemen waar talent, investeringen en onderwijs bij elkaar komen.

news_awingu
Table of contents
Want to learn more about Awingu?
This website uses cookies. Read our transparent cookie policy!